Bežím a neviem kam

 Za oknom klopká jemný, jarný dážď. Pivo chutí oslobodzujúco, odmena, že som to doklepala až sem. V posteli, s pivom a vidinou víkendu. Tento turnus ma kvalitne oplieskam a som rada, že je za mnou. Vypustím paru, vydýchnem a potom sa skrútim do klbka.

Dni sa valia ako vlny, niekedy nežné dotyky, inokedy dobre mierené údery. Operácia turba sa podarila a pacient opäť poradie so správnym výkonom. Čakala som, že to moju peňaženku zabolí viac. Trochu obmedzím rozpočet a stále môžem spokojne spávať. Svet je divný a stále to neviem vstrebať. Zelenina rastie, ovocie naznačuje svoj potenciál, slnko silneje a vo mne rastie pocit, že až do smrti budem žiť. Ako Hrobárova Dcéra, s láskou k chuti Polarisu v ústach. Neviem kam smerujem a tá nevedomosť ma oslobodzuje. Trupáreň má zažila v najtemnejších momentoch. Nech príde čokoľvek, ustojím všetko alebo padnem s hrdosťou.



Komentáre

  1. To je silná poslední věta. Asi bych si ji měla někam vypálit, protože od smrti maminky nějak nejsem schopná ustát nic. Na druhou stranu, asi je to spíš tím přístupem: až moc často si říkám, k čemu to všechno vlastně je... ale je fajn, že máš chuť bojovat dál.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jsem u tebe poprvé na blogu a jsem ráda, že ještě v dnešní době někdo píše blog. Ráda dám odběr.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakovala

Obľúbené textové zvratky