Vesmír prehovoril

 Dnes ráno som sa vrátila z Hamburgu. Mohla som tušiť, že to nebude len tak. Ako som mohla byť tak naivná, myslieť si, že ma to nezmení. 

Prišla som domov a môj svet sa otriasa v základoch. Námorník mi ukázal svoj svet a všetko čo zbožňujem, plus omnoho viac, sa zjavilo pred mojimi očami. Menšia prechádzka za domom, okolo vtáčej rezervácie kde je basic birdwatching: hniezdacie žeriavy, orliaky a mnoho druhov vodného vtáctva. V tomto bode započalo intenzívne odstreľovanie dekla do paralelných vesmírov a neskončilo po chvíľu odchodu. Deerwatching a Harewatching v takom množstve, že jediná odpoveď bola, kurva veľa. Na mieste, kde stačí byť v záhrade domu a ticho zdobí len štebotanie vtáčikov. Presne tam cítiť, ako sa v tichu lieči duša. Pol hodina autom do obchodu. Zasratý vidlákov o akom snívam. Námorník ma vzal na moju prvú poľovačku v živote. Prvý pokus nevyšiel. Pri druhom, sotva sme sedeli na posede 15 minút, keď som ho zbadala na okraji lúky. Nádherný ročný srnec. Tlmič štekol a srnec už nebol na tomto svete. Následne moju zvedavosť zasýtila ukážka následného spracovania úlovku. Rozplývala som sa viacerými spôsobmi nad jeho prácou. Estetické porno, ktoré musím ešte aspoň raz vidieť. Všetko nádherné a chutné, z čoho čas prestal existovať a srdce plesalo v momente. Nikdy som v kajaku nesedela. Štvorhodinový trip kanálmi Dolného Sasska bol nezabudnuteľný zážitok. Samozrejme, so starou slepou srnou na brehu. 

Áno, toto chcem! Vidieť a okúsiť Námorníkov svet o ňom prezradilo veľa. Nádherne to dotvorilo jeho obraz. Čokoľvek som si myslela, bol len malý kúsok skutočnosti. Uzrela som muža pevného charakteru, jednoduchého podľa jeho slov, a citom pre prírodu okolo a aktívnou snahou o zmenu. Zamilovala som sa.



Komentáre

  1. Jej, užívaj si tieto momenty, znie to krásne! Kedysi som sa niečoho takého chcela zúčastniť aj na SR, ale ostalo to pri tom chcení :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakovala

Obľúbené textové zvratky