Pocit maslového vraha

 Brčko odmeditované, svet sa môže spomaliť. Už dlho som nemala. Dať si tú námahu a zmotať si lepší svet. Ťažko sa zbavuje zlozvykov, ktoré bavia. A predsa by som chcela byť niekde inde. Vystúpiť zo zabehnutých koľají a zažiť niečo. Tento rok je taký, že okrem zlých vecí, sa toho veľa nedeje. Dni si plynú, zlievajú sa v týždne a tie sa preklopia v mesiace. Život si plynie svojim monotónnym štýlom a ja sa strácam na pozadí.

Niekedy rozmýšľam, že by som sa pohrabala v minulých časoch, no uvedomujem si, že tragicky zlyhávam v udržiavaní kontaktov. Odvykla som si približovať sa k ľuďom. Odpovede sa rodia týždne, lebo sa necítim na komunikáciu. Ako prízrak, ktorý sa objavuje a zas stráca. Môžem tu byť len dočasne, za múrmi je proste lepšie.

Starnem a už so mnou nie je zábava ako voľakedy. Namiesto vystrájania, po nociach žeriem Snickers v posteli. Lebo môžem a je to dobré! Obmedzila som pitie na minimum, raz za cca tri mesiace skočím na pivo s Tatkom. To mi vždy pripomenie, prečo nepijem. Opice sú neefektívne trávenie voľného času. Odpila som si svoje a na tento život už stačilo. Pozvanie na pohár dobrej whisky by som neodmietla. Bol by však len jeden, jediný. Vzácne chvíle si žiadajú kvalitné doplnky. Starnem, nemám trpezlivosť na zlé chute. Radšej si nedať nič, než si pokaziť apetít. Bývam intenzívnym sústom. Dostávam sa pod povrch a tam sa zrážajú pokrivené osobnosti. Všetci sme svojim spôsobom patologickí, je len na nás, aký druh šialenstva si vyberieme.

Mama by ti povedala, že sa nemáš so mnou baviť a mala by pravdu. Drogujem a vo voľnom čase sa venujem vedecko výskumným činnostiam. Mám takmer tridsať a stále chytám jašterice a žaby. Voľakedy som bola mladá a blbá. Mladá už nie som...

Nemyslela som si, že tu Trupáreň bude aj po toľkom čase. Vkĺznuť do zaprášenej reality, opäť to chce upratať bordel v mysli. Pestovala som si burinu. Stále žijem, dýcham, dúfam a padám. Zašteklí, keď čistenie zemiakov vyruší domáce porno. Chute, ktoré nemajú konca. 



Komentáre

Obľúbené textové zvratky