Ide si svoje

Blížiaci sa spln a hormonálne výkyvy mi spôsobujú "nádherne" sny. Našťastie si ich nepamätám, tak ostáva len zvláštny pocit.
Moje ctené telo sa scvoklo! Odmieta si špiniť pod seba a pravidelne ma vyháňa na wc vypustiť nádrž. A ja len čumím s otvorenou chlebárňou.
V jednom momente sa mi rozbliká kontrolka niekde hlbšie v mozgu, tá ma upozorní aby som presunula svoju pozornosť k maternici. Tam narazím na to ako sa maternica podivne vrtí a nie je vo svojej "koži". Nie som ignorantský obyvateľ tela, tak odcupkam na wc a tam povolí ventil.
Úžasné, čo telo dokáže ak ho počúvam. Spotreba vložiek klesla na minimum, čo je plus pre peňaženku aj prírodu. Nemať nepríjemne vlhko v rozkroku je pocit na nezaplatenie.
Zo svojich pozorovaní viem, že moje telo nie je blbé a má svoje vedomie, inteligenciu či ako to nazvať. Nie je to masa tkaniva ale živý organizmu, chrám pre moje vedomie či dušu. Vie si vypýtať konkrétne živiny, dokáže ma odstaviť, keď sa niečo deje a potrebuje oddych. No rovnako dokáže podať nečakaný výkon a prekonať únavu, keď zľahka zatlačím.
Sme na sebe závislí, nemôžeme existovať jeden bez druhého a bolo by hlúpe sa ignorovať. Tvoríme perfektný celok. Stačí si len navzájom načúvať.
Zdá sa, že väčšina ľudí len prebýva vo svojom tele a nemajú s nim žiaden vzťah. Dvaja cudzinci, ktorí si nerozumejú.

pokračovanie neskôr...
Nadránom

Vytrhnuté z kontextu, ten je nepodstatný. Nemec mi v rámci vtipu povedal, že si lepšie rozumiem s mŕtvolami ako živými ľuďmi.
Keby len tušil, akú pravdu povedal.
O existencii Trupárne nevie, len tuší o mojich dňoch strávených v pitevni. Mŕtve telá mi vždy prišli úžasné. Ani sebalepšie ilustrácie nenahradia možnosť dotknúť sa a vidieť to, čo raz bolo živé. Ťahať za šľachy a sledovať pohyby prstov. Odstupy a úpony, tepny a žily, hnilobný zápach.
Mdloby ma chytali, keď som mala ruky v živom tele...
Teplé útroby brucha a o kus ďalej bijúce srdce.
Odporný pocit.

Komentáre

Obľúbené textové zvratky